Voorkom gaatjes met Suikerzuur Bescherming-tandpasta

Het merk AQUAFRESH heeft zich altijd gericht op de ondersteuning van een gezond gebit voor het hele gezin. De Suikerzuur Bescherming-tandpasta's versterken en verdedigen de tanden actief tegen dagelijkse aanvallen van suikerzuren die gaatjes veroorzaken.

Wat is het en hoe werkt het ?
AQUAFRESH Suikerzuur Bescherming-tandpasta's bieden zelfverdediging voor de tanden. Ze bevatten actieve fluoride die zich hecht aan het glazuur om de tanden te verdedigen tegen aanvallen van suikerzuur. Het fluoride helpt gaatjes voorkomen doordat actieve fluoride mineralen worden opgenomen in de tanden, zodat die sterker worden dan ze eerst waren.

Belangrijkste feiten over de verdediging tegen suikerzuur

Waarom heb ik bescherming tegen suikerzuur nodig?

Iedereen houdt wel van een beetje zoetigheid, maar te veel daarvan in ons eten kan de gezondheid van onze tanden in gevaar brengen. Onderzoek heeft aangetoond dat niet alleen onze eetgewoonten in de loop der tijd zijn veranderd, maar ook de soort voeding dat wij eten. Suiker vormt een steeds groter aandeel. Daarom is het belangrijk te begrijpen hoe wij onze tanden actief kunnen beschermen tegen aanvallen van suikerzuur en tandbederf.

Wat doet suiker met mijn tanden?

Suiker wordt gebruikt door bacteriën in de mond die zuren vormen en de beschermende mineralen in het tandoppervlak kunnen oplossen, waardoor gaatjes ontstaan.

Hoe kan ik de gevolgen van suiker voor mijn tanden beperken?

Een eenvoudige regel luidt dat het risico op gaatjes kleiner is naarmate je minder suiker eet. Iedereen weet dat koek en snoep suiker bevatten, maar suiker wordt soms aangetroffen in voeding waarvan je dat niet verwacht. Juist omdat deze suikers verborgen zijn, is de verrassing des te groter. Drie soorten voeding die het suikergehalte in onze voeding kunnen verhogen, zijn:

  • Zoete etenswaren zoals gebak, koekjes en vruchtentaartjes
  • Bewerkt voedsel waaraan suiker is toegevoegd, zoals ontbijtgranen en maaltijdsauzen
  • Etenswaren met complexe koolhydraten zoals brood en pasta, die suikers kunnen vrijgeven in je mond

Voor bescherming tegen deze verrassende, alledaagse suikers bevelen wij AQUAFRESH Suikerzuur Bescherming-tandpasta's aan.