Op zoek naar professioneel advies?
 • Hoe vaak moet je je tanden poetsen?
  Aangeraden wordt om twee keer per dag je tanden te poetsen ('s ochtends en 's avonds), maar niet vaker dan 3 keer per dag.

  Hoe kan ik mijn tanden gezond houden?
  Je kunt je tanden helpen gezond te blijven door ze twee keer per dag gedurende 2 minuten te poetsen met een fluoride-houdende tandpasta.

  Naast het tandenpoetsen, adviseren tandartsen:

  • Dagelijks te flossen.
  • Gezond te eten en het gebruik van snacks en suikerhoudende dranken te beperken.
  • Elke drie maanden je tandenborstel te vervangen (of eerder als de borstelharen beginnen te rafelen).
  • Regelmatig naar de tandarts te gaan voor controles.

  Wat is de juiste manier om m'n tanden te poetsen?
  De juiste poetstechniek gaat als volgt:

  • Houd je tandenborstel onder een hoek van 45 graden ten opzichte van je tandvlees.
  • Beweeg je tandenborstel met korte bewegingen (zo breed als een tand) naar voren en naar achteren.
  • Poets de buitenzijde, de binnenzijde en het kauwoppervlak van je tanden.
  • Om de binnenzijde van je voortanden te poetsen, houd je de tandenborstel verticaal vast en beweeg je de tandenborstel meerdere keren omhoog en omlaag.
  • Poets ook je tong om bacteriën te verwijderen en je adem fris te houden.

  Bevat AQUAFRESH® tandpasta fluoride?
  Ja, AQUAFRESH® tandpasta bevat fluoride, een ingrediënt dat bekend staat om zijn werkzame eigenschappen die helpen om gaatjes te voorkomen.

  Is fluoride veilig?
  Fluoride wordt zeer veel gebruikt in anti-cariës- en mondhygiëneproducten die wereldwijd worden verkocht. Er is jarenlang uitgebreid onderzoek gedaan naar de veiligheid en blootstelling in klinische studies en bij consumenten. Daarbij is aangetoond dat het gebruik van fluoride in mondverzorgingsproducten geen schadelijke effecten heeft op de gezondheid.

  Wat moet ik weten over gezond tandvlees?

  Het is belangrijk om gezond tandvlees te hebben om de tanden gezond te houden. Tandvleesaandoeningen kunnen tandverlies als gevolg hebben.

  Bevat Aquafresh Triclosan?
  Nee, Aquafresh bevat geen tricoslan. GSK tandpasta’s bevatten geen triclosan.

   

   

 • De antwoorden hieronder hebben betrekking op tandpasta en niet op andere professionele of vrij verkrijgbare producten om tanden te bleken.

  Kan ik mijn tanden thuis witter maken?
  Door twee keer per dag een tandpasta met klinisch bewezen whitening-effect te gebruiken.

  Hoe werkt whitening tandpasta?
  Whitening tandpasta helpt vlekken op het tandoppervlak te verwijderen. Dit gebeurt over het algemeen via een mild schurende werking (de vlek wordt "weggeschrobd") en/of een chemisch vlekverwijdersingrediënt dat ervoor zorgt dat de vlek zachter wordt en zo gemakkelijker weggepoetst kan worden.

  Welk effect hebben whitening producten op de gezondheid van mijn tanden?
  Whitening tandpasta wordt als veilig beschouwd, mits de aanwijzingen van de producent worden gevolgd.

  Hoe vaak kun je whitening tandpasta veilig gebruiken?
  Over het algemeen is het veilig om whitening tandpasta's dagelijks te gebruiken, maar controleer voor gebruik altijd de instructies van de producent.

  Wat is de ILLUMIPEARLS™-technologie precies?
  ILLUMIPEARLS™-technologie wordt gebruikt in AQUAFRESH® whitening tandpasta's om vlekken te verwijderen en om de tanden glanzender te maken. Het bevat aluminiumoxide, een mild schurend middel, en pentanatriumtrifosfaat dat zich aan de vlek bindt om deze zachter te maken en beter kan worden verwijderd. Het witmakende effect wordt bereikt door de combinatie van de schurende werking van Alumina en de chemische werking van pentanatriumtrifosfaat.

 • Is fluoride goed of slecht voor de tanden van mijn kind?
  Het goede nieuws is dat fluoride de tanden beschermt tegen tandbederf en gaatjes voorkomt. Daarom geeft de Ivoren Kruis Association het advies om een tandpasta te gebruiken die een juiste hoeveelheid fluoride bevat.

  Wanneer moet mijn kind voor het eerst naar de tandarts?
  Hoe vroeger je kind eraan went om in de stoel van de tandarts te zitten, hoe beter. Plan daarom je eerste bezoek vlak nadat de eerste tandjes verschijnen, en ga vervolgens om de zes maanden naar de tandarts voor controle.

  Wanneer vallen melktanden uit?
  Het eenvoudige antwoord is: wanneer ze er klaar voor zijn. Het gebeurt meestal wanneer je kind zo'n 6 jaar oud is en de volwassen tanden beginnen door te komen. Het is echter belangrijk om melktanden goed te verzorgen, want als een kind deze te vroeg kwijtraakt, kan dat gevolgen hebben voor de volwassen tanden.