Tanden en tandvlees

 • Wanneer begint mijn kind tandjes te krijgen?

  Kinderen krijgen rond de zes maanden de eerste tandjes, hoewel sommige baby's iets vroeger of later kunnen beginnen. De onderste tanden in het midden zijn meestal de eersten die verschijnen en de laatste zijn achterste kiezen. Rond de leeftijd van 3 jaar moet uw kind al zijn 20 melktanden hebben.

 • Wat kan ik doen om het tandvlees van mijn kind te verzachten tijdens het krijgen van tanden?

  Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je baby te helpen bij het krijgen van tandjes:

  • Extra knuffels zijn het beste om te beginnen

  • Een gekoelde (maar niet hard bevroren) bijtring geeft om op te kauwen, kan dit helpen kalmeren

 • Kan ik de tanden van mijn baby poetsen?

  Je moet beginnen met het poetsen van de tanden van je kind zodra ze door het tandvlees komen. Er zijn tandenborstels ontworpen voor baby's, omdat het belangrijk is om te proberen tandenpoetsen een normale activiteit te maken, twee keer per dag, dus dat het onderdeel wordt van de dagelijkse routine van je kind.

  Naarmate je kind ouder wordt, kun je hem leren hoe hij zijn eigen tanden moet poetsen.

 • Hoe veranderen de tanden van mijn kind tijdens zijn jeugd?

  Uw kind zal in totaal 20 melktanden krijgen (ze krijgen later 32 volwassen tanden als hun mond groot genoeg is geworden). Beide sets bestaan ​​uit drie verschillende soorten tanden die zijn ontworpen om korte metten te maken met de verschillende soorten voedsel die we eten.

 • Waar zijn tanden van gemaakt?

  Tanden bestaan ​​uit drie hoofdonderdelen. Aan de buitenkant bevindt zich een beschermlaag van glazuur - de hardste substantie in het lichaam. Daaronder bevindt zich een botachtige substantie, dentine genaamd, die het grootste deel van de tand vormt. Binnenin de tand, dit wordt de pulp genoemd, het herbergt alle bloedvaten en zenuwuiteinden van de tand. Gaatjes beginnen met het glazuur, dat geen gevoel heeft. Maar zodra het de dentine bereikt, kan het pijn gaan veroorzaken. Als het zich verspreidt tot aan de pulp, kan het ongelooflijk pijnlijk zijn.
  Tweemaal per dag poetsen met een fluoride bevattende tandpasta, een gezond voedingspatroon en regelmatige tandartsbezoeken helpen voorkomen dat gaatjes zich ontwikkelen.

 • Wat voor soort tanden zal mijn kind ontwikkelen?

  Je kind zal in totaal 20 melktanden krijgen (later krijgen ze 32 volwassen tanden wanneer hun mond groot genoeg is gegroeid). Beide sets bestaan ​​uit drie verschillende soorten tanden die zijn ontworpen om korte metten te maken met de verschillende soorten voedsel we eten.

  • Snijtanden - dit zijn de platte voortanden, daarmee kan er in voedsel gebeten worden.

  • Hoektanden - de puntige tanden, die zijn perfect zijn om voedsel uit elkaar te scheuren.

  • Kiezen - deze bottere, bredere tanden aan de zijkant van uw mond verpletteren en malen voedsel in kleine stukjes.

 • Op welke leeftijd vallen de melktanden van mijn kind eruit?

  Permanente tanden zullen al geruime tijd in het tandvlees groeien, maar wanneer uw kind ongeveer 6 jaar oud is, zal de eerste grote tand door het tandvlees gaan bewegen.