Tandpasta voor kinderen

 • Wat is de beste tandpasta voor mijn kind?

  Tandpasta voor kinderen verschilt van tandpasta voor volwassenen. Naarmate de mond van uw kind zich ontwikkelt, hebben ze verschillende niveaus van fluoride nodig om gezonde tanden en tandvlees te behouden. De tandpasta die uw kind moet gebruiken, is afhankelijk van zijn leeftijdscategorie en de hoeveelheid fluoride die hij nodig heeft. De tandpasta's van Aquafresh Kids zijn verkrijgbaar in smaken voor kinderen en zijn minder schurend dan tandpasta's voor volwassenen. Uw tandarts kan het juiste niveau van fluoride voor uw kind aanbevelen.

 • Hoeveel tandpasta moet ik op de tandenborstel van mijn kind doen?

  Kinderen van 3-6 jaar moeten een hoeveelheid ter grootte van een erwt gebruiken en onder toezicht poetsen om het doorslikken te minimaliseren. Raadpleeg een arts in geval van inname van fluoride uit andere bronnen.

 • Wat moet ik doen als mijn kind tandpasta doorslikt?

  Het is belangrijk dat ouders toezicht houden op kinderen terwijl ze hun tanden poetsen om het slikken te minimaliseren en tandpasta's altijd buiten bereik van kinderen te houden.

  Na het poetsen moeten kinderen de tandpasta uitspugen in plaats van de mond met water te spoelen. Door het spoelen wordt de beschermende fluoride die achterblijft na het poetsen weggespoeld.

  Als kinderen jonger dan 6 jaar regelmatig teveel fluoride doorslikken, terwijl hun volwassen tanden zich vormen, bestaat het risico dat ze fluorose ontwikkelen. U moet uw arts of tandarts raadplegen als een grote hoeveelheid tandpasta wordt ingeslikt.

 • Wanneer is het geschikt voor mijn kind om volwassen tandpasta te gebruiken?

  Tandpasta's voor volwassenen bevatten meestal een hoger fluoridegehalte en in sommige gevallen hebben jonge kinderen dezelfde fluoridegehalte nodig als volwassenen als ze een groter risico op gaatjes hebben. Uw tandarts kan het juiste fluoridegehalte tandpasta voor uw kind aanbevelen.

 • Wat is het verschil tussen gearomatiseerde en muntachtige tandpasta voor kinderen?

  Jonge monden kunnen gevoeliger zijn en sommige kinderen houden niet van een mintsmaak. Daarom zijn sommige tandpasta's voor kinderen fruitsmaak.

  Sommige mensen zullen echter merken dat het gebruik van milde tandpasta's met mintsmaak, zoals Aquafresh Melktanden en Junior tanden, het gemakkelijker kan maken om kinderen over te schakelen naar volwassen tandpasta wanneer de tijd daar is.

 • Hoe weet ik of mijn kind voldoende fluoride krijgt?

  Fluoride helpt tandbederf en gaatjes te voorkomen. Fluoride komt van nature in kleine hoeveelheden voor in veel voedingsmiddelen en in drinkwater. Uw waterleverancier kan u de exacte niveaus van fluoride in uw water laten weten.

  Europese richtlijnen bevelen aan dat alle kinderen fluoridetandpasta gebruiken en uw tandarts zal het juiste fluoridegehalte van tandpasta voor uw kind kunnen aanbevelen. Als uw kind een groter risico loopt op tandbederf, kan uw tandarts fluoridesupplementen aanbevelen.

 • Zit er fluoride in mijn water?

  Fluoride komt van nature in kleine hoeveelheden voor in veel voedingsmiddelen en in verschillende hoeveelheden in drinkwater, hoewel de hoeveelheid fluoride van plaats tot plaats verschilt. Uw waterleverancier kan u de exacte niveaus van fluoride in uw water laten weten, omdat dit van plaats tot plaats varieert.